Yaşar Çalışkan 1

03:37 izzet Güvenilir 0 Comments

arkadaşlar merhabalar,

benim için pazar sürprizi oldu bu anı. Benim içinde unutulmaz anlar var. anfinin kapısına yakındım, herkes kapının önüne yığılmıştı, kapı açıldığında dışarıda 2-3 asker vardı. G-3 piyade tüfeğini karnımda hissettim, yanımdakiler yapma çekil asker dediler, arkadaki kalabalık bastırınca asker çekildi dışarı çıktık. 2-3 saat kovalamaca, alt kattaki tenis masasının üzerinden atlayarak yapılan müthiş bir kovalamaca.

Kağıthaneye gittiğimizde, kayıt yaptırmadığım için, uyku tulumsuz, soğuktan donarak geçirdiğim iki gece. Bir de gündüz bahçede eğlence maksatlı yapılan güreş oyununda bizim sınıfı temsil eden Eyüp arkadaşımızı tekwando eğitimli bir arkadaşın çuval gibi savurması...

İçerde son gece, ertesi gün bırakılacağımız söylentisi var. Her fraksiyon görüşünü bildiriyor, hiç unutmam bir arkadaş kampetlerle barikat kuralım, direnelim dedi. Askeri kışlada, içerdesin, dışarıya çıkmamak için direneceksin, olacak şey değildi.

Bu arada sevgili Hüseyin de söz alıp, arkadaşlar solculuk nedir bilmezken itü' ye gelerek en azından sempatizan oldum, saşmalamayalım da dışarı çıkalım gibi sözleri olmuştu. Anlatılacak güzel anılar. O zaman yapılan olayların gerçekten ne maksatla yapıldığı konusunda şüphelerim var, keşke samimi olarak demokrasi, insan hakları, barış ve özgürlük adına yapılsaydı. Bugün daha farklı olurduk. Aradan geçen yıllarda o günlerde daha fazla demokrasi ve özgürlük olduğunu görüyoruz, ama herhalde bize fazla geldiği için artık yok. Hakikaten yıllar öncesine gidip yaşamak çok güzeldi. Olayı yıldönümünde hatırlayıp , hatırlatanlara teşekkürler, selamlar, sevgiler .

You Might Also Like

0 yorum: